Waar aan denken als sekswerker?

Geen één lichamelijke beperking heeft uniforme symptomen. Het is daarom op deze plaats onmogelijk medische indicaties aan te geven waar je als sekswerker rekening mee moet houden wanneer je een persoon met een beperking als klant hebt. Je kunt je wel mentaal voorbereiden met de volgende tips.

1.  Vraag vooraf duidelijk wat de klant wil en kan

Niet iedere persoon met een beperking is even communicatief. Omdat hij/zij moeite heeft met spreken, verlegen is over de handicap of deze bijvoorbeeld niet als sta in de weg wil laten gelden. Het kan dus gebeuren dat iemand met een beperking niet direct aangeeft wat hij fijn vindt of waar hij precies naar op zoek is. Het is belangrijk dat je dan als sekswerker zelf ernaar vraagt, eventueel aan de begeleider. Meestal zijn niet alle standjes mogelijk. Het kan ook zijn dat de persoon in kwestie helemaal niet uit is op standjes en bijvoorbeeld alleen maar wil worden gestreeld op bepaalde plekken en veel wil praten. Ook nu geldt: zoveel mensen, zoveel wensen. Ga er uiteraard niet standaard vanuit dat je hetzelfde repertoire kunt toepassen als bij valide klanten.

2. Wees niet overdreven behulpzaam

Iets wat nog wel eens gebeurt bij een eerste afspraak: de dame ziet de handicap en wil gelijk overal mee helpen. Uitkleden en aankleden. Reuze vriendelijk, maar vanuit het oogpunt van zelfredzaamheid en om praktische redenen is dat niet altijd nodig. Vraag gerust of je ergens mee kunt/moet helpen, maar dring jezelf niet meteen daarbij op.

3. Behandel de gehandicapte persoon als een normaal mens

Wat de beperking ook is: iedere persoon met een lichamelijke – of visuele beperking beschikt in de regel nog steeds over een goed stel hersens en wil ook als zodanig worden aangesproken en tegemoet getreden. Empathie is prima, medelijden is nergens voor nodig.

4. Houd de besteding van de beschikbare tijd in de gaten

Iemand met een beperking heeft vaak meer tijd nodig voor alledaagse handelingen als aan- en uitkleden, zich begeven naar het bed en dergelijke. Houd daar rekening mee in de tijdsduur die je met een klant overeenkomt. Tijd is geld. Zowel voor jou als voor hem. Er is echter niets meer vervelend dan in het heetst van de actie te moeten constateren dat de tijd voorbij is. Als je vooraf al bij de klant hebt geïnformeerd naar deze zaken en je weet dat ze effectief serieus tijd in beslag nemen, is het wellicht verstandig de klant voor te stellen iets ruimer in de tijd te boeken. Het kost hem dan weliswaar meer geld, maar hij is dan verzekerd van een service met hoogtepunt!

Omgekeerd mag hij dan wel van jou verwachten dat jij niet expres de tijd gaat zitten verdoen met onnodig lang kletsen of keutelen. Mensen met een beperking behoren zeker niet tot de rijksten. Een seksdate is voor hen een serieuze uitgave die ze er graag voor over hebben. Stel hen daarom niet teleur!

5. Wees je bewust van het gevaar van hechting

Deze tip is zeker niet als algemeen geldend bedoeld, maar het kan voorkomen dat je als sekswerker een speciale band opbouwt met iemand met een beperking. Zorg er dan voor dat je de seks en het contact erom heen zo zakelijk mogelijk houdt. Dat voorkomt eventuele onrealistische gedachten bij de andere partij.

4 gedachten over “Waar aan denken als sekswerker?”

 1. wat een goede punten om in de gaten te houden. Nog niet om handen gehad. Maar deze punten zijn sowieso goed om in gedachten te houden.
  Ook buiten het erotische vlak.
  bedankt

 2. Geachte J. Peters,

  Wij als ouders van een jongeman met autisme gaan af en toe naar een privé-huis, een vaste plek waar hij zich inmiddels veilig voelt. Wij kozen bewust niet voor de speciale bureaus die bemiddelen in seks voor mensen met een beperking. Een goede keuze. Het is idd. nog steeds een onderwerp wat jammer genoeg voor […]

  Dank voor uw openhartige reactie. Voor mensen als u en uw zoon heb ik deze site gemaakt! mijn Re.-is! Waar is-dat adres? zou-ik zeer-graag vernemen, omdat; `k vind; seks is iets persoonlijks en-iets individueels; en-dat gaat hier helaas-niet, tenminste; als-je niet-wilt datje naaste en/of bovenburen de-boel bij; leiding en person. v/d woonvorm verlinken doordat `t risico vaneen verlinkende naaste-buurman/buurvrouw ook bewoner/ster v/d woonvorm en bovenburen reëel aanwezig-is, en! aangezien ik niet-veel behoefte heb aan vunzige/geile/vuile opmerkingen/toespelingen voel-ik hier heel-veel voor; `k ben daar al-tijden naar-opzoek; `k vind-`t alleen niet, e/d velen/zo-niet de-meeste dames van plezier/seks-werkers/ster`s alleen-maar bij de-mensen thuis willen-komen om-meer bekendheid eraan te-geven of! ook vanwege `t-zelfde probleem van `t gerichte geluidsoverlast, zou `k gaarne dat adres vernemen.

  Gr. Dhr. Steenhoek, Purmerend.

  1. Beste heer Steenhoek,

   Ik weet niet waar dat adres is. Ik ben ervan overtuigd dat er vast wel meer privéhuizen in Nederland zijn waar mensen met een beperking terechtkunnen. Gewoon vragen, zou ik zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.