Waar aan denken als vragende partij?

Stel: je hebt de stap genomen. Je wilt een beroep doen op een prostituee. Waar moet je dan zeker aan denken om deze stap tot een succes te maken?

1. Wees er zeker van dat je er mentaal klaar voor bent

De belangrijkste is:  Zorg dat je zelf voor de volle 100% achter je beslissing staat en weet wat je wilt gaan doen. Alleen op die manier is de kans van slagen het grootst. Ben je volledig overtuigd van het nut en de noodzaak, ga dan door naar punt 2. Twijfel je innerlijk nog? Stel de betaalde seks voorlopig even uit.

2. Betaalde seks kost geld

Een dooddoener, maar wel een belangrijke.  Prostitutiebezoek is niet goedkoop. Reken voor een escortdame op prijzen vanaf 150 euro/uur. Met een beetje mazzel zitten haar reiskosten daarin verwerkt. Ga je zelf op pad, dan mag je voor een dame die privé ontvangt ook op deze prijs rekenen. Natuurlijk, er zijn dames die het voor behoorlijk minder doen. Of die betrouwbaar zijn en een goede service bieden? Ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken. Een bezoek aan een dame in een rosse buurt kost je al gauw 50 euro voor 15 tot 20 minuten. Voor een uur ben je, in Antwerpen althans, dus 200 euro kwijt.

3. Veel kaf tussen het koren

Aanbod genoeg, maar niet iedere dame kun je direct op haar mooie ogen of woorden geloven. Let daarom bij het maken van een afspraak in de eerste plaats vooral op hoe ze op jou overkomt. Als ze ‘alles goed vindt’, nerveus of angstig overkomt, zelf niets vraagt over wat nog wel en niet bij jou mogelijk is of bijvoorbeeld ook onbeschermde seks aanbiedt, weet je al met je gezonde verstand dat je haar beter links kunt laten liggen. Ook wanneer ze prijzen hanteert die ver onder het gemiddelde liggen, moet je je wenkbrauwen fronsen.

Natuurlijk weet je in het algemeen nooit wat een dame in haar andere sekscontacten doet. Let dus in jouw contact met haar goed op haar houding naar jou toe, hoe zij in de omgang is en wees ook zelf zo wijs dat je alleen veilige seks wilt, mocht je intiem contact hebben. Bij twijfel geldt heel simpel: niet doen!

4.  Wettelijke regels

Zowel in Nederland als in België moet een prostituee minimaal 18 jaar oud zijn om dat werk te doen. In Nederland is prostitutie in 2000 gelegaliseerd. In België bevindt het zich nog altijd in een grijze zone. Verboden, is het niet, maar gelegaliseerd evenmin.

Er is veel te doen over prostituees die onder dwang hun werk zouden moeten verrichten. Dwang van mensenhandelaren dan wel pooiers. Er circuleren percentages dat wel meer dan 80% van de prostituees onder zo’n soort dwang zouden werken. Geloof deze percentages niet! Er zijn genoeg dames, ik durf te beweren een grote meerderheid, die zonder fysieke of mentale dwang dit werk doen. Mocht je toch tegen een dame oplopen waarvan je kunt vermoeden dat zij onder dwang werkt (uiterlijke sporen van geweld, ze gedraagt zich angstig), dan moet je dat in principe melden aan de politie. Verplicht is dat nog niet, maar zowel in Nederland als België gaan er al geruime tijd stemmen op er wel een verplichting van te maken. Uiteraard ben je zo wijs niet van de diensten van een dame gebruik te maken bij een vermoeden van dwang!

5. Ga niet zitten spammen bij het leggen van een eerste contact

Je hebt je keuze voor een bepaalde dame gemaakt via internet. Je hebt haar contactgegevens. Ga haar dan niet bombarderen met sms-jes hoe aantrekkelijk je haar wel niet vindt en dat je seks met haar wilt. Zij kent jou immers (nog) niet en zal dit opvatten als zijnde irritant gedrag. De meeste dames deleten zulke berichten zonder antwoord! Stuur een nette mail waarin je je kort voorstelt en uitlegt waarvoor je een beroep op haar wilt doen. Bellen, kan ook. Houd het in elk geval zakelijk en to the point. Wanneer je elkaar beter kent, kun je natuurlijk wel via SMS gaan afspreken, als zij heeft aangegeven dat het wat haar betreft in orde is.

6. Wees open over je beperking(en)

Ook op seksueel vlak heeft het geen zin je beperking te ontkennen. Focus je op de dingen die wel mogelijk zijn en waarvan je nog kunt genieten. Ga geen zaken forceren waar je toch niets wijzer van wordt. Communiceer ook vooraf duidelijk naar de dame toe wat wel en niet mogelijk is voor jou en wat jij fijn vindt. Alleen zo kan zij daar goed op inspelen.

Zo hoort het dus niet: ‘Ik had een boeking bij een klant. Bij zijn woning aangekomen, bleek hij zwaar gehandicapt. Hij kon maar een paar passen lopen en ik zag allerlei hulpmiddelen in de woning. Over de telefoon had hij daar niets van gezegd. In zijn woorden, omdat “hij de ervaring heeft dat dames daarop afknappen”. Dat begrijp ik wel van zijn kant uit, maar dit lijkt mij toch ook niet de juiste aanpak. Ik heb zo goed en begripvol mogelijk geprobeerd het tot een succesvolle date te maken. Uit zijn reactie en dankbare woorden achteraf ben ik daar zeker in geslaagd.’ (ervaring van een beroepsdame) 

Het is goed om te beseffen dat veel dames niet van Nederlandse origine zijn.  Velen onder hen zijn uit Oost-Europa afkomstig. Zij spreken meestal alleen Engels, variërend van redelijk of goed tot slechts de basics. Het is handig als je zelf ook op zijn minst een mondje Engels spreekt om de communicatie vlot te laten verlopen.

7. Zorg voor een goede hygiëne

Een goede lichamelijke hygiëne is een eerste voorwaarde voor geslaagde seks met een dame. Indien je niet schoon bent en lekker ruikt, is dat zeker een afknapper voor haar. Het risico is dan groot dat je haar niet meer terugziet. Sterker nog: de kans bestaat dat ze er geeneens aan wil beginnen! Zorg er daarom voor dat je lichamelijke hygiëne in orde is. Misschien heb je door je beperking moeite met het jezelf goed wassen. Bijvoorbeeld ook wat je intieme delen betreft. Mocht je hulp hebben voor lichamelijke verzorging, regel het dan zo dat je goed schoon bent op het moment van je date. Voor de dame is het fijn dat er na afloop een schone handdoek klaarligt zodat zij zich kan opfrissen na de daad, indien je haar thuis ontvangt.

8. Toegankelijkheid vaak een probleem

Ontvang je liever niet thuis of op je verblijfadres, dan moet je erop uit. Houd er rekening mee dat noch privéadressen noch seksclubs noch kamers in een rosse buurt standaard rolstoeltoegankelijk zijn. Integendeel: je zult veelvuldig een trap op moeten of letterlijke drempels moeten overwinnen. Om alleen maar binnen te komen, maar meestal ook om de kamer te bereiken waar de actie is. Dit beperkt uiteraard je keuze. Verricht daarom, indien noodzakelijk, eerst een  toegankelijkheidsonderzoek voordat je een definitieve afspraak maakt om teleurstellingen te voorkomen.

9. Houd je emoties in toom

Seks is fijn en maakt dingen in mensen los. Zeker als je regelmatig met dezelfde dame afspreekt, kunnen er gevoelens bij je ontstaan die uiteindelijk met je verstand op de loop gaan.  Hoe lief en attent de dame ook is naar jou toe: het blijft voor haar in de eerste plaats werk, een inkomstenbron. Hoe aardig ze ook is tijdens de seks en hoezeer jij ervan geniet.

4 gedachten over “Waar aan denken als vragende partij?”

 1. hallo
  iemand met een kleine penis kan deze ook beroep doen op
  een prostituee want zijn hendicap ziet niemand maar deze is er wel natuurlijk

 2. hallo
  iemand met een kleine penis kan deze ook beroep doen op
  een prostituee want zijn hendicapt ziet niemand maar deze is er wel natuurlijk iemand met een klein penis heeft zo`n
  geduldig ervaren vrouw noddig voor deze actie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.