Links

Vlaanderen

1. Alles over seks: de jongerensite van Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid.  Hierop worden enkele vragen beantwoord over handicap en seks. Vreemd genoeg vind je op de volwassenensite van Sensoa, www.sensoa.be,  niets over dit onderwerp terug …

2. Een al wat oudere, maar toch interessante academische visie rondom het thema handicap en seksualiteitsbeleving.

3. Hasta la Vista: de Vlaamse filmhit over drie jongeren met een handicap die afreizen naar Spanje voor … seks!

4. Ben je ineens aseksueel wanneer je op latere leeftijd een beperking krijgt? Michèle Van Overstraeten vindt van niet. Ze legt het uit in deze korte video.

5. De Vlaamse commerciële omroep VTM besteedde aandacht aan seksuele dienstverlening voor ouderen.

Nederland

1. Seks met een handicap: aparte site over dit onderwerp van Stichting Intermobiel.

2. Praten over seks (als je een beperking hebt): een speciale pagina van Sense.nl voor jongeren met een beperking

3. Seks in de praktijk: een site voor medische dienstverleners met daarop een speciale pagina over seks bij beperking of ziekte.

Video

Seven myths about sex and disability (English spoken video)

BNN besteedde op 10 november 2015 aandacht aan het werk van sekswerkers voor personen met een beperking. Kijk terug via Uitzending gemist.

Japanse sekswerker voor personen met een beperking

Boeken

Aditi vzw is een Vlaamse vereniging zonder winstoogmerk (in het Nederlands een stichting) die advies, informatie en ondersteuning biedt aan personen met een handicap en hun netwerk betreffende seksualiteit. Sinds januari 2014 richten ze zich ook naar de doelgroep ouderen. Aditi vzw heeft ook sekswerkers in dienst die bij personen met een beperking langsgaan. Daarmee kun je de vzw vergelijken met Stichting SAR, Flekszorg en De Ultieme Zorg in Nederland. Mijn boek Teren op betaalde liefde staat ook in hun literatuurlijst! Ter lering ende vermaak de betreffende webpagina met daarop ook de andere aanbevolen literatuur.

Niet seksueel georiënteerd

1. Mensen met een beperking aan het woord: site over mijn gelijknamige project waarbij ik door heel Europa reis om mensen met een beperking te interviewen over hun leven in het betreffende land waar ze wonen.

2. Hulpdienst voor scootmobielen (Nederland)
 

 

 

Een gedachte over “Links”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.